JeugdNieuwsVideo

Wethouder Camara feliciteert Paco met NK titel (Video)

Den Helder – De Helderse Paco (10) is de nieuwste nationale sportkampioen die de stad rijk is. In september won Paco het NK stoepranden in Arnhem, en van de ruim 15.000 deelnemers veroverde Paco de eerste plaats in zijn leeftijdscategorie.

Paco legt het spel uit: “Bij stoepranden moet je een bal op elkaars stoep gooien. Als de bal dan terugkaatst over de middellijn heb je een punt, of twee punten als je hem vangt”. Paco deed vorig jaar ook al mee, en werd toen derde in de voorrondes. Uiteraard is hij content met zijn nieuwe NK titel: “Ik was heel blij. Ik heb ook een beker gewonnen, en die is best wel groot”.

Wethouder Fotigui Camara, van onder andere jongerenparticipatie en sport, greep op donderdag de kans om Paco namens de gemeente te feliciteren. De kersverse winnaar mocht een bal van zijn favoriete voetbalclub in ontvangst nemen. Aandacht schenken aan sport is essentieel volgens de wethouder: “Wij vinden sport super belangrijk. We ondersteunen bijvoorbeeld ook in de contributie bij gezinnen die het zich niet kunnen veroorloven”. Door Paco’s prestatie op de kaart te zetten hoopt de wethouder ook andere jeugd te motiveren om meer te bewegen: “Er zijn toch nog jongeren die geen lid zijn van een sportvereniging, en op het moment dat je gaat stoepranden kun je toch in beweging komen”.

Op de vraag of Paco volgend jaar van plan is weer het NK te winnen is hij kort maar krachtig: “Ja”.

Toon meer

Brent van der Hell

Brent van der Hell is werkzaam bij Regio Noordkop als verslaggever / redacteur TV. Hij is bereikbaar via brent@regionoordkop.nl of via het algemene telefoonnummer van de redactie: 0223684609.

Wellicht ook interessant

Back to top button