Den Helder

Dit jaar lichtprojectie op School 7

Advertentie:

De knoop is door! Citymarketing gaat ook dit jaar weer een lichtroute realiseren in Den Helder. Een route met negen bijzondere projecties op Willemsoord en in de binnenstad onder de naam ‘Helder Licht’. Vanaf 14 december ruim drie weken lang een bijzondere lichtroute met lichtprojecties, die speciaal voor Den Helder worden gemaakt.

Voor de lichtprojectie op de gevel van School 7 is de Duitse lichtkunstenares Sigrid Sandmann benaderd, bekend van haar woordprojecties in onder meer Duitsland, Denemarken, Portugal en Frankrijk. Citymarketing is trots om deze internationaal bekende lichtkunstenares naar Den Helder te halen en hoopt hiermee op nog meer publiciteit voor Helder Licht en dus Den Helder.

Sigrid Sandmann is op zoek naar mensen uit Den Helder en directe omgeving, die haar per email een persoonlijk antwoord op de volgende vraag willen geven: “Wat verbindt u met de zee?”. Vanuit de ingezonden antwoorden vormt de kunstenares een analoge lichtwoordprojectie, die als een net van woorden over School 7 heen komt te liggen. De lichtprojectie is een reflectie van individuele voorstellingen, gedachten, fantasie, gevoelens, herinneringen en verhalen die inwoners van Den Helder verbinden met de zee. Soms zullen deze woorden leesbaar zijn, soms helemaal niet meer herkenbaar.

Citymarketing Den Helder doet hiermee een oproep aan de inwoners van Den Helder en directie omgeving om Sigrid voor 23 november aanstaande te laten weten wat uw associatie is met de zee. U kunt uw reactie mailen naar denhelder@sigrid-sandmann.de.

Toon meer

Ronald Boutkan

Ronald Boutkan is werkzaam als hoofdredacteur / algemeen directeur van Regio Noordkop. Ook presenteert hij Ron & Geer, Hollands Glorie en werkt hij mee aan De Week op Zaterdag, allen radioprogramma's van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button