Hollands Kroon

Inzameling voor overleden Marcin (26)

Advertentie:

Er is een inzamelingsactie gestart door zijn vrienden, zodat de overleden Marcin Dmytryszyn in z’n thuisland kan worden begraven. De 26-jarige man was maandenlang vermist en werd half oktober dood gevonden in Wieringerwerf. Maar zijn familie heeft niet genoeg geld om hem naar Polen te laten brengen, meldt mediapartner NH.

“Hij is niet langer bij ons, maar hij zal zeker voor altijd in ons hart blijven. We zullen hem herinneren als glimlachend, gek en levenslustig”, zo schrijft zijn moeder op de inzamelingspagina. Op 22 oktober werd Marcin dood gevonden bij de Zuiderdijkweg in Wieringerwerf, na maanden vermist te zijn. De doodsoorzaak is onduidelijk, maar het gaat in ieder geval niet om een misdrijf.

De familie wil de man graag in z’n thuisland begraven. Daarvoor is 11.000 Zloty (ruim 2.500 euro) nodig. “De familie wil het lichaam van Marcin naar huis terugbrengen, waar hij met waardigheid zal worden begraven”, zo legt zijn moeder Danuta Dmytryszyn uit. Helaas hebben de nabestaanden niet genoeg geld om Marcin naar huis te halen en dus hebben vrienden een inzamelingspagina opgericht. Er kan nog drie dagen gedoneerd worden. De helft van het benodigde bedrag is inmiddels binnen.

Toon meer

Ronald Boutkan

Ronald Boutkan is werkzaam als hoofdredacteur / algemeen directeur van Regio Noordkop. Ook presenteert hij Ron & Geer, Hollands Glorie en werkt hij mee aan De Week op Zaterdag, allen radioprogramma's van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button