Den Helder

Jeugd Werkt winnaar ESF Award 2019

Het project “Jeugd werkt!” is verkozen tot winnaar van de ESF AWards 2019. Dat maakte een superblije wethouder Pieter Kos woensdagmiddag bekend. “We hebben gewonnen! Supertrots op het team. Ons project Jeugd werkt! is door de jury als winnaar verkozen van de ESF awards 2019. Echt heel cool!”, aldus Kos.

Jeugd Werkt! is een Helderse aanpak waarbij de gemeente werkloze jongeren van 16 tot 27 jaar stimuleert werkervaring op te doen, aan het werk te gaan of om weer naar school te gaan. Het gaat om een groep kwetsbare jongeren die een grote afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Meestal omdat zij geen startkwalificatie hebben en/of er sprake is van een zekere problematiek of beperking. Deze methode is zo succesvol dat het nu als project mee kon doen aan de landelijke verkiezing van het Europees Sociaal Fonds (ESF).

Sinds 2014 is Jeugd Werkt! operationeel waarbij met 400 jongeren is gesproken. Een grote meerderheid van de jongeren is aan de slag gegaan bij een werkgever of heeft een opleiding aan het MBO hervat. Den Helder is een van de eerste gemeenten in de arbeidsmarktregio Noord-Holland Noord die op deze manier investeert in de werkloosheid en het welzijn van jongeren zonder uitkering. Onder het motto: In Den Helder doet iedereen mee!

Jeugd Werkt! wordt gefinancierd met subsidies vanuit het Europees Sociaal Fonds (ESF) om jeugdwerkloosheid te bestrijden.

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Julianadorp en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button