Cultuur/NatuurJeugd

Peuters proeven gezonde dingen bij de Helderse Vallei

Advertentie:

Begin november is de tijd van het nationale schoolontbijt, maar wat nou als je een peuter bent en nog niet naar school gaat? De Helderse Vallei nodigde de jongelingen woensdagochtend uit om bij de Helderse Vallei gezonde dingen te komen proeven. En dat niet alleen, de dieren waren net wakker en wilden ook een gezond ontbijt! Daar wisten de peuters wel raad mee, ze vulden de bakjes van de dieren en zo waren snel alle buikjes gevuld.

Brent eet lekker een appeltje als hij het ontbijt voor de dieren aan het maken is (DHfoto)

Voeren
De vierjarige Brent wist precies wat de dieren lekker vonden, logisch, zijn oma werkt op de kinderboerderij en hij gaat vaak mee om te helpen. Terwijl hij zelf lekker een appeltje at was hij druk in de weer om voor de verschillende dieren de bakjes te vullen. De driejarige Quinn keek de kunst al snel bij Brent af en zo werden de beesten lekker verwend. De éénjarige Lola deed lekker haar eigen ding, ze proefde even een lekker worteltje en hielp haar grote broer Quinn met het vullen van de bakjes.

Eieren
Ook de kippen moesten nog gevoerd worden, nog voordat de bakjes gevuld waren pikten ze er lustig op los want ze hadden wel een gezonde trek. De kinderen gingen niet met lege handen naar huis want de vers gelegde eieren mochten ze rapen en mee naar huis nemen. Wel even voorzichtig natuurlijk want die rauwe eieren zijn best breekbaar. Lola wist het zeker, de eieren moesten weer terug op het nest, dus hup de eieren weer uit de doos en in het stro!

Toon meer

DHfoto

DHFoto is een vaste redactiepartner van Regio Noordkop. Het bedrijf is gevestigd in Den Helder en bereikbaar via 06 - 52 42 12 11

Wellicht ook interessant

Back to top button