Noord-Holland

Stakende leerkrachten op het strand

Advertentie:

Na stakingen op het Malieveld en in Amsterdam waren leraren in de Noordkop toe aan een andere aanpak. Met een Fit- en vitaalactie op het strand gaven ze woensdagmorgen een heel eigen invulling aan de landelijke stakingsdag. Met 150 man sterk kwamen ze gehuld in sportkleding naar het strand om lichaam en geest een boost te geven.

“We willen de leraren fit en vitaal houden”, vertelt directeur Renee Zwaan van basisschool Frankendael uit Callantsoog. Haar school nam het voortouw bij deze actie. “We hebben yoga, we houden een bootcamp en we hebben een ontspannen wandeling op het strand. En we hebben het natuurlijk veel over het vak.”

De zorgen in de Noordkop vallen misschien in vergelijking met de Randstad nog mee, maar voor de toekomst ziet het er minder rooskleurig uit. “De komende jaren zullen heel veel leraren met pensioen gaan en dan zijn er geen nieuwe mensen te krijgen. We hopen nu dat de regering met geld komt maar ook dat de pabo’s straks meer uitstroom krijgen.”

Voor de kinderen
“Ik werk op de Zilvermeeuw in Wieringerwerf, een heel leuke school en ook een heel mooie school”, vertelt één van de vele juffen die naar het strand zijn gekomen. “We komen vooral op voor de kinderen. Als je met te weinig mensen bent, dan kun je de kinderen nooit de aandacht geven die ze verdienen.”

Haar collega van de Tweemaster in Wieringerwerf vertelt dat het momenteel wat het lerarentekort nog meevalt op school: “Maar de griepperiode komt er weer aan en dan zit je al snel krap”, vertelt hij, vlak voor de strandwandeling begint.

Bron: mediapartner NH

Toon meer

Ronald Boutkan

Ronald Boutkan is werkzaam als hoofdredacteur / algemeen directeur van Regio Noordkop. Ook presenteert hij Ron & Geer, Hollands Glorie en werkt hij mee aan De Week op Zaterdag, allen radioprogramma's van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button