Hollands Kroon

Doeltreffende aanpak verhalen schade openbare ruimte

Hollands Kroon – Defecte straatverlichting? Beklad parkbankje? Omvergereden verkeersbord? Er wordt helaas nogal wat vernield in gemeente Hollands Kroon. Naast dat ze de schade zo snel mogelijk proberen te herstellen, spannen ze zich ook in om de schades te verhalen op de veroorzaker.

Het herstellen van de vernielingen kost behoorlijk veel geld. Van enkele honderden tot duizenden euro’s. Gelukkig keert de veroorzaker of verzekeraar regelmatig uit. Dit jaar heeft de gemeente € 109.000,- ontvangen van de veroorzaker of waarborgfonds voor het herstel van de vernielingen in de openbare ruimte.

Belangrijke bijdrage
Wanneer inwoners van Hollands Kroon zien dat iemand moedwillige schade veroorzaakt aan een lantaarnpaal, voetpad, fietspad, prullenbak of groenvoorziening, kunnen zij hier een melding van maken via de Fixi-app of contact opnemen met gemeente Hollands Kroon. Een anonieme melding maken is ook mogelijk. Dat kan via meldmisdaadanoniem.nl.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button