SchagenSport

Fit en gezellig: een uur lang sport en spel voor senioren

Schagen – FitGezellig is een nieuwe beweegvorm van Team Sportservice. Iedere vrijdagochtend van 9.30 tot 10.30 uur kunnen 55-plussers er terecht voor een uur sport en bewegen. Bewegingsagoog Berend Opdam zorgt voor de opstart van de lessen. Aan de deelnemers daarna de taak om deze zelf voort te zetten.

“Ook mensen die een of meer blessures hebben, kunnen meedoen. We passen de les dan gewoon aan. Ook mensen die bang zijn niet mee te kunnen komen met de groep helpen we op weg. Dit is een laagdrempelige les waar iedereen zich thuis moet voelen”, benadrukt Berend Opdag.

Wat voorbij komt in de lessen zijn oefeningen om schouder-, rug-, buik-, romp- en beenspieren sterker te maken. Daarnaast doet de bewegingsagoog trainingen voor flexibiliteit en coördinatie. “Als eindspel doen we iedere week een andere spelsport. Denk aan handbal, voetbal, trefbal of hockey.” De deelnemers verzamelen op het handbalveld bij de Spartahal aan de Zuiderweg. Daar is het in de kantine na afloop nog mogelijk om even na te zitten met een kop koffie of thee. Aan FitGezellig zelf zijn geen kosten verbonden, de koffie of thee kost een halve euro.

Aanmelden is niet nodig. Wie wil, komt langs en doet mee. De beweeguren zijn voorlopig tot het einde van het jaar. Bij voldoende animo gaan deze in het nieuwe jaar door.

Meer weten? Neem contact op met Berend Opdam via bopdam@teamsportservice.nl of 0224 214774.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button