Hollands Kroon

Jaarlijkse kleindierenshow in Hippolytushoef

Hollands Kroon – Kleindiervereniging Nut en Genoegen Wieringen houdt de jaarlijkse kleindierenshow voor de vijfentwintigste keer. De show vindt plaats op 13 november in de manege van de Wironruiters aan de Lonjeweg 1 in Hippolytushoef.

“We zijn zeer verheugd dat er van de fokkers een fraai aantal van meer dan vierhonderd dieren zijn te bezichtigen zoals oorspronkelijke duiven, sierduiven, kleine knagers, cavia’s en natuurlijk de konijnen,” aldus de vereniging. “Helaas kunnen we dit jaar niet de hoenders en watervogels tentoonstellen in verband met de uitbraak van de vogelgriep in Nederland.”

De dieren worden door een team van deskundige keurmeesters gekeurd, zij beoordelen raszuiverheid, conditie, kleur en bouw. Ook bepalen de keurmeesters de ereprijzen en vele andere prijzen voor elke diergroep en geven aan op de beoordelingskaarten wat er goed of fout is bij de dieren, zodat de fokker weet of hij met de dieren verder kan fokken of wat hij moet verbeteren.

Tijdens de show zijn diverse leden aanwezig om vragen van bezoekers te beantwoorden en uitleg te geven over het houden van dieren, want de vereniging kan heel goed jonge aanwas gebruiken om deze hobby in stand te houden. De hele show wordt verzorgd en georganiseerd door vrijwilligers.

De tentoonstelling is geopend voor publiek op zaterdag 13 november van 09.00 uur tot 16.30 uur. Entreeprijs voor volwassen is €2,00 en voor kinderen tot 16 jaar €1,00.

Iedereen van 13 jaar en ouder moet aan kunnen tonen via een geldige QR-code met de CoronaCheck-app of uitgeprinte QR-code (met geldige legitimatie) dat men volledig gevaccineerd is tegen corona of hersteld is van corona of negatief getest is op corona voor toegang te krijgen tot de manege. Vervolgens ontvangen bezoekers een tijdelijk armbandje, zodat je gebruik kan maken van de kantine en al de dieren kan bewonderen.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button