Den HelderHollands KroonJeugd

Katers Berespek race einde vaarseizoen waterscouts

Advertentie:

Den Helder – Voor de zevenendertigste keer werd zaterdag de Katers Berespek race gehouden. Traditioneel luidt deze race het einde in van het vaarseizoen voor de waterscouts. Roeien in de vletten van Kooijpunt naar het voormalig stadhuis bij het Carillon. Scoutingteams uit Den Helder, Schagen, Dirkshoorn, Anna Paulowna en de zeekadetten uit Den Helder deden mee. En na de finish? Warme chocomel met Berespek (ontbijtkoek) en het tellen van de blaren!

Tobias heeft flink de blaren op zijn handen geroeid! (DHfoto)

De race werd ooit door schipper Kater in het leven geroepen om de vletten die toen nog bij Kooijpunt lagen naar Den Helder te varen voor het onderhoud in de winter. Verschillende scoutinggroepen uit de regio en de zeekadetten haakten graag aan bij deze leuke wedstrijd. Voor de één een avontuur, voor de ander een spannende wedstrijd. De race over ruim 6 kilometer werd dit jaar door de snelste deelnemers gevaren in 1 uur en 17 minuten. Dit team van de Wilde Vaart bestaat uit leden van 16 jaar en ouder. Bij de Zeeverkenners waren de Helderse scouts van de Argonautenwacht (tot 16 jaar) het snelst met een tijd van 1 uur en 16 minuten.

Blaren
Aan blaren na zo’n roeitocht valt bijna niet te ontkomen. Natuurlijk heeft de één er meer last van als de ander maar pijnlijke handen had bijna iedereen. Gevraag naar wie er blaren hadden werd gelijk gewezen naar Tobias van de scoutinggroep uit Dirkshorn . Lachend laat hij zijn handen zien, en dat ziet er best indrukwekkend uit.

Ook traditioneel verkoopt de scoutinggroep Jutters Willemsoord in deze periode weer speculaaspoppen van bakkerij Slijkerman. Een heerlijke koek van maar liefst 500 gram in een prachtige doos voor €6,50. De koeken kunnen besteld worden bij de leden van Jutters Willemsoord, kunt u nou geen stoere scout in uw omgeving, bestellen kan ook via het emailadres koekjes@jwdenhelder.nl

Toon meer

DHfoto

DHFoto is een vaste redactiepartner van Regio Noordkop. Het bedrijf is gevestigd in Den Helder en bereikbaar via 06 - 52 42 12 11

Wellicht ook interessant

Back to top button