Hollands Kroon

Vergroenquiz in Hollands Kroon een succes

Hollands Kroon – Tijdens ‘De Maand van het Vergeten Plantseizoen’ afgelopen oktober werden inwoners uit Hollands Kroon uitgedaagd om hun groenkennis te testen. De Vergroenquiz was met 260 deelnemers een succes te noemen. Er zijn 25 hazelnootbomen verloot onder de deelnemers, de winnaars zijn bekend. De Vergroenquiz stond in het teken van groene vragen en slimme tips over het vergroenen van de tuin, het dakterras en balkon.

We zien het klimaat veranderen. Meer groen in de leefomgeving helpt om dit tegen te gaan. Zo kan het water in de bodem zakken, daalt de temperatuur en wordt fijnstof afgevangen. Voor mens en dier ontstaat daardoor een fijne leefomgeving. Als gemeente zet Hollands Kroon in voor meer groen in de omgeving. Met de vergroenquiz hopen zij inwoners bewust te maken van de voordelen van een groene omgeving en te laten zien welke kleine stappen er gezet kunnen worden.

Ruim 260 inwoners uit de gemeente hebben meegedaan aan de quiz. Daarmee was Hollands Kroon de winnaar. Van alle gemeenten die meededen aan de vergroenquiz, hadden wij de meeste deelnemers. Onder de deelnemers uit onze gemeente zijn 25 hazelnootboompjes verloot. De gelukkige winnaars hebben inmiddels bericht ontvangen.

De Vergroenquiz werd georganiseerd in samenwerking met WatZr, Stichting Steenbreek en Stichting Deeltuinen. De campagnes WatZr en Steenbreek dagen inwoners uit om de leefomgeving beetje bij beetje te vergroenen. Stichting Deeltuinen maakt groen voor iedereen bereikbaar. Door inwoners hun groene tuin te laten delen met buurtbewoners zonder buitenruimte.

Toon meer

Leanne van Gemeren

Mijn naam is Leanne van Gemeren (21). Ik ben werkzaam bij Regio Noordkop als Redactiemedewerker en studeer Creative Business. Ik ben bereikbaar via leanne@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button