Cultuur/NatuurDen Helder

Van metal tot jazz, Trio Onoda in Jazz Club Nieuw & Diep

Advertentie:

Den Helder – Jazz Club Nieuw & Diep presenteert het trio Onoda in Theater De Kampanje. Dit trio rond gitarist Michiel Stekelenburg speelt zondag 20 november 2022 avontuurlijke en sfeervolle jazzrock, waarbij ook de scherpe randjes worden opgezocht.

Michiel Stekelenburg vond op zolder bij zijn ouders thuis een oude gitaar en was meteen verkocht. Vanaf zijn negende ging hij op gitaarles en dat geeft hij nu zelf ook. Zijn eerste helden waren Metallica, Slayer en Iron Maiden, later ontdekte hij de blues en nog weer later de jazz. Hij wordt nu alom beschouwd als een van de beste fusion gitaristen van ons land en daarbuiten. Hij komt naar Den Helder met zijn nieuwe trio Onoda, met daarin Hammond B3 organist Arno Krijger en drummer Jasper van Hulten, beiden gelouterde musici in hun discipline.

Verwacht geen ‘klassieke’ orgeljazz, maar avontuurlijke moderne jazzrock, waarbij de gitaar zowel warm als heavy kan klinken. Het trio speelt louter eigen songs, die zowel sferisch en filmisch kunnen zijn, en de heren mijden de rauwe randen van de rock en jazz niet. Check bijvoorbeeld YouTube voor zijn Beat It-solo in een kroeg en je weet dat Michiel Stekelenburg een gitarist is uit de buitencategorie. De muziek van het trio is toegankelijk, maar ook spannend en uitdagend.

Trio Onoda: zondag 20 november 2022; Jazz Club Nieuw & Diep, Theater De Kampanje, aanvang: 15:00 uur (zaal open 14:45 uur) entree: € 15
Kaarten zijn verkrijgbaar bij Theater De Kampanje.

Toon meer

Richard de Graaf

Richard is werkzaam bij Regio Noordkop als weekendredacteur. Hij is bereikbaar via richard@regionoordkop.nl Nieuws voor de omroep? Stuur het naar nieuws@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button