IJsbaan op de Beatrixstraat officieel geopend

Er werd al even geschaatst, maar vrijdagavond werd de ijsbaan in Den Helder voor de zesde keer officieel geopend. De burgemeester was verhinderd, maar gelukkig stonden drie wethouders, Peter de Vrij, Michiel Wouters en Pieter Kos, te trappelen om zich op het gladde ijs te begeven. Na een potje ijssjoelen door de wethouders verklaarde Kees-Jan Tuin de ijsbaan officieel voor geopend. Pieter Kos won overigens glorieus de schijvenwedstrijd van zijn collega’s.

Wethouder De Vrij aan het woord tijdens de opening van de ijsbaan (DHfoto)

Jeugd
Wethouder Peter de Vrij vertelde in zijn openingswoord heel blij te zijn met deze ijsbaan, vooral ook omdat de schoolkinderen van Den Helder onder begeleiding van Team Sportservice Den Helder de ijzers onder kunnen binden als vervangende Gymles. Zijn oog viel nog wel even op de hoek met snoepgoed in de ‘kantine’ en hoopt dat er volgende jaar in het kader van het project Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) mandarijnen te vinden zijn.

Woordvoerder van de organisatie Kees-Jan Tuin is blij dat de baan er alweer voor de zesde keer ligt. Hij bedankte alle vrijwilligers en natuurlijk de mensen van de EHBO die alle dagen dat de baan geopend is paraat zijn. De leden van de Lions Club uit Den Helder bevolken de kassa en de uitgifte van de schaatsen. “Opvallend overigens toch dat er bij deze zeer betrouwbare en kundige mensen elk jaar weer kasverschillen ontstaan”, aldus een lachende Tuin.

De openingstijden en prijzen van de kaartjes van de ijsbaan zijn te vinden op de website van de HOB.

Mobiele versie afsluiten