Hollands KroonJeugdVideo

Jeugd Kolhorn buigt zich over de toekomst

Advertentie:

Kinderen uit Kolhorn mogen plannen maken voor de toekomst van het dorp. Vrijdag ging een project van start van de werkgroep Kolhorn Kompas om te kijken hoe het dorp er later uit moet zien. “En wie kan je dat dan beter vragen dan de kinderen van nu?”

Kolhorn bestaat al 600 jaar, maar het dorp wil ook op de toekomst voorbereid zijn. “Deze kinderen zijn onze toekomst. Zij hebben een fris brein. Waar volwassen al gauw zeggen dat iets niet kan, kunnen zij zomaar met verrassende ideeën komen,” vertelt Willem Messchaert van werkgroep Kolhorn Kompas aan NH Nieuws. Het weer zit niet mee, maar de leerlingen van basisschool Op Avontuur vinden het geen probleem. Zij wandelen met experts op het gebied van onder meer landschap, architectuur, klimaat, duurzaamheid door het dorp om ideeën op te doen.

Tim wil graag een rotonde of verkeerslichten bij een gevaarlijk kruispunt. “Ik woon daar vlak naast en er gebeuren vaak ongelukken.” Nora vindt het jammer dat er zoveel nieuwe huizen bij komen: “Dat past eigenlijk niet in het oude dorp, maar het is ook wel goed dat er nieuwe mensen bij komen.” Nick heeft een plan voor een vissersschool in Kolhorn, want het is van oorsprong een vissersdorp. Willem Messchaert is nu al enthousiast: “De ideeën stromen binnen met zo’n wandeling. We nemen een half jaar de tijd om plannen uit te werken en het beste idee krijgt een prijs. En we doen er alles aan om dat winnende plan uit te voeren.” Misschien wel het idee van Defen: “Ik wil graag een crossbaan in het Kolhornerbos om lekker te kunnen crossen.”

Toon meer

Ronald Boutkan

Ronald Boutkan is werkzaam als hoofdredacteur / algemeen directeur van Regio Noordkop. Ook presenteert hij Ron & Geer, Hollands Glorie en werkt hij mee aan De Week op Zaterdag, allen radioprogramma's van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button