Hollands Kroon

Poelweg Westerland weer open

De Poelweg in Westerland gaat vandaag (vrijdagmiddag) weer open, nadat daar werkzaamheden zijn verricht. Zo zijn vier van de huidige drempels op het niveau van de straat gebracht. Dit zijn zogenaamde ‘schijndrempels’ die moeten stimuleren dat automobilisten hun snelheid aanpassen. Daarnaast zijn twee drempels op de hoogte gebracht die past bij de norm voor een 30 km p/u zone. Ook de wegversmallingen blijven intact.

Doel is de snelheid van automobilisten te verminderen en zo de veiligheid te vergroten. “We komen zo eveneens tegemoet aan de zorgen van direct omwonenden over trillingschade die mogelijk kan ontstaan aan huizen aan deze weg”, aldus de gemeente. “Deze zorg werd op de bewonersavond van 25 november geuit. Na een toets op de voorgenomen maatregelen door een externe verkeerskundige, is hiertoe besloten.”

“Om te kunnen beoordelen of de snelheid daadwerkelijk vermindert, gaan we na de openstelling van de weg meten hoe snel er gereden wordt. In eerste instantie meten we of de wegversmallingen en de extra drempels leiden tot het gewenste rijgedrag. Ook zetten we digitale smileys in. Daarmee willen we automobilisten stimuleren zich aan de juiste snelheid aan te houden. Mocht dit niet tot het gewenste resultaat leiden, dan nemen we aanvullende maatregelen met zogenaamde ‘chicanes’. Dit zijn obstakels waarmee we bochten in de weg maken. Dat remt ook de snelheid van de automobilist. Als deze maatregel nodig blijkt te zijn, verwachten we de chicanes begin 2020 te kunnen plaatsen.”

Schade die is ontstaan aan berm en dijk wordt hersteld.

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Julianadorp en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button