Uitgaan

Reitsma geeft lezing over de Pinas

Advertentie:

Sinds 2003 staat er een 17e-eeuws scheepswrak opgesteld in een glazen vitrine op Willemsoord. Maar wat is de geschiedenis van deze Pinas eigenlijk? Woensdagavond 18 december vertelt Dirk Reitsma in School 7 over schipper Steven Rogier, die in de winter van 1662 met zijn schip de ‘Samuel’ uit koers raakte en vastliep ten oosten van Urk.

Hij gaat ook in op de bouwwijze en de vormgeving van dit bijzondere schip, afkomstig uit de periode dat de Nederlandse scheepsbouw internationaal als toonaangevend werd beschouwd. En na de pauze wordt een film vertoond die laat zien hoe zo’n oud schip wordt gelicht, gerestaureerd en geconserveerd.

Lezing over de Pinas in School 7, Keizersgracht 94, woensdag 18 december aanvang 19.30 uur, toegang € 4,50 inclusief koffie/thee. Aanmelden via www.kopgroepbibliotheken.nl of aan de balie.

Toon meer

Ronald Boutkan

Ronald Boutkan is werkzaam als hoofdredacteur / algemeen directeur van Regio Noordkop. Ook presenteert hij Ron & Geer, Hollands Glorie en werkt hij mee aan De Week op Zaterdag, allen radioprogramma's van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button