Den Helder

Zonnepark Jutterszon van Den Helder voor Den Helder

Op het bedrijventerrein De Dogger aan de Burgemeester Ritmeesterweg in Den Helder ontwikkelt shareNRG een zonnepark van circa 3 hectare. Particulieren kunnen hierin participeren en zo hun eigen bijdrage leveren aan de opwekking van schone en duurzame energie. En het grote voordeel: ze maken ook nog eens een rendement dat kan oplopen tot 6,4 procent. De inschrijving via de website zonnepanelendelen.nl/jutterszon is geopend.

Ondernemers Ruud Kos en Bastiaan de Boer hebben de zon omarmd en ontwikkelen een zonnepark dat aan ca 1.000 huishoudens schone en duurzame energie gaat leveren. Hun bedrijf shareNRG ontwikkelt zonneparken op onder andere (tijdelijk) ongebruikte locaties. Dat zijn locaties waarvan op korte termijn wordt verwacht dat ze niet zullen worden benut. Met de eigenaar maken ze specifieke afspraken over eerder weghalen van het park als de eigenaar de grond wil gaan gebruiken. Dat vraagt weliswaar een wat intensieve aanpak, maar het mes van duurzaamheid snijdt op die manier aan twee kanten. Er wordt een zonnepark gerealiseerd dat duurzame energie opwekt en de gebruiker heeft inkomsten van zijn braakliggende terrein.

Wethouder R. Duijnker beschouwt het shareNRG Jutterszon-project als een significante bijdrage aan de energiedoelstelling van de gemeente. “Het mes snijdt hierdoor aan twee kanten. Samen maken we Den Helder steeds duurzamer en voor onze inwoners levert het ook nog eens financieel voordeel op”.

Deelnemen vanaf € 25,-
shareNRG vindt dat zonne-energie niet uitsluitend van henzelf is, ook burgers moeten de kans krijgen er nauw bij betrokken te worden. “Niet iedere woning biedt voldoende ruimte om zonnepanelen op te plaatsen. Toch zijn er veel burgers die graag iets met zonne-energie zouden willen doen. Dat kan nu wél door vanaf € 25,-deel te nemen in het zonne-park. Het rendement op de investering kan oplopen tot 6,4 procent. Op die manier heeft iedereen dus kans om zijn eigen duurzame energie op te wekken en daar ook nog eens rendement uit te halen”, aldus Bastiaan de Boer van shareNRG.

Het project heeft eerder ook financiering aangetrokken via Triodos Bank en zal de stroom uit het zonnepark verkopen aan Windunie/Greenchoice.

Participatie
Voor de participatie werkt shareNRG samen met het bedrijf ‘ZonnepanelenDelen.nl’. Dit bedrijf heeft ruime ervaring op dit vlak en heeft al enkele tientallen projecten in heel Nederland begeleid. Burgers die graag willen deelnemen of eerst meer informatie willen, kunnen op de website van www.zonnepanelendelen.nl/jutterszon terecht.

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Julianadorp en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button