Kop van Noord-Holland

Hinder voor verkeer door werkzaamheden aan Kooybrug

Advertentie:

Den Helder – Rijkswaterstaat voert in januari en februari 2024 diverse werkzaamheden uit aan de Kooybrug, die hinder geven voor wegverkeer en scheepvaart. Zo wordt gewerkt aan het beweegbare deel van de brug, remmingwerken en wachtplaatsvoorzieningen voor scheepvaart. Van vrijdag 19 januari tot en met zaterdag 20 januari en dinsdag 6 februari tot en met donderdag 8 februari moet doorgaand verkeer rekening houden met omleidingen en verkeersstops. De extra reistijd kan hierdoor oplopen tot dertig minuten.

Van vrijdag 19 januari 19:00 uur tot en met zaterdag 20 januari 24:00 uur werkt Rijkswaterstaat aan het brugval, het beweegbare deel van de brug. Dat is noodzakelijk omdat het brugdek door scheurvorming erg is verslechterd. Om de veiligheid van de brug én de bereikbaarheid van de regio te garanderen, kunnen de werkzaamheden aan deze scheuren niet worden uitgesteld.

Doorgaand verkeer wordt dan omgeleid via de N99 naar de N249 en de N9. Nood- en hulpdiensten, ov-bussen en langzaam verkeer (zoals fietsers, voetgangers en landbouwvoertuigen) kunnen gebruik blijven maken van de brug. Behalve op zaterdag 20 januari van 15:00 uur tot 18:00 uur, dan is de brug dicht voor al het verkeer. Ook langzaam verkeer kan gedurende deze drie uur niet over de Kooybrug heen. Er is geen alternatieve route. Nood- en hulpdiensten en bussen worden omgeleid via het marineterrein. Verkeersregelaars begeleiden het verkeer ter plekke. Schepen met een doorvaarthoogte boven 8,3 meter hebben van vrijdag 19 januari 19:00 uur tot en met zaterdag 20 januari 24:00 uur geen doorgang. Schepen lager dan 8,3 meter ondervinden geen hinder.

Werkzaamheden aan wachtplaatsvoorzieningen en remmingwerken
Tot eind februari vervangt Rijkswaterstaat de wachtplaatsvoorzieningen voor scheepvaart en remmingwerken van de Kooybrug. Van dinsdag 6 februari 2024 tot en met donderdag 8 februari 2024 vinden er hierdoor een aantal verkeersstops plaats tussen 09:00 uur en 15:00 uur. Rijkswaterstaat zet dan voor korte tijd de weg af waarbij de slagbomen op de brug naar beneden gaan. Op informatieborden langs de weg worden weggebruikers geattendeerd op de verkeersstops. Daarnaast worden een aantal kleine onderdelen van de brug vervangen zoals leuningen en toegangsdeuren. Deze werkzaamheden duren tot vrijdag 8 maart 2024.

Tot eind februari is er beperkt hinder voor scheepvaart met een doorvaarthoogte boven 8,3 meter over het Noordhollandsch Kanaal. Bediening van de brug voor deze schepen is op verzoek en kan tot 24 uur van tevoren worden aangevraagd. Schepen lager dan 8,3 meter ondervinden geen hinder.

Goed voorbereid de (vaar)weg op
Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers en vaarweggebruiker hun reis goed voor te bereiden en op tijd weg te gaan. Dit kan via de routeplanners op www.rws.nl/werkzaamheden en www.vaarweginformatie.nl en door gebruik te maken van actuele navigatiesystemen. Meer informatie over de werkzaamheden aan de Kooybrug is te vinden op de projectpagina: www.rijkswaterstaat.nl/kooybrug.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button