Hollands KroonUitgaan

Overzichtstentoonstelling Willy Politiek de Vries in de Cultuurschuur

Wieringerwerf – Schilderijen van kleine stukjes papier, dat is wat Willy Politiek maakt. Ze scheurt de stukjes met de hand, er komt geen schaar van te pas. Het papier kiest zij zorgvuldig uit, bijvoorbeeld kleurrijke afbeeldingen uit tijdschriften, kalenders, folders en nog veel meer. Door haar jarenlange ervaring weet zij precies welk papier geschikt is voor haar werken, papier is haar verf.

De voorstelling ontstaat direct op de ondergrond zonder eerst te tekenen of te schetsen. Willy werkt vanuit haar gevoel. Elk werkstuk is eenmalig en daardoor uniek. Er wordt niet gewerkt naar een voorbeeld of foto. De onderwerpen zijn grotendeels figuratief, soms abstract.

Naast haar ‘schilderwerk’ creëert Willy ook graag objecten. Van oud materiaal maakt zij iets nieuws, zogenaamd “pover art”. Wat voor anderen heeft afgedaan, geeft zij met veel plezier een nieuw leven. Een bijzondere kunstenares, die in de Wieringermeer grote bekendheid en waardering geniet.

Tot en met 31 december zijn haar werken te bewonderen in een overzichtstentoonstelling in de Cultuurschuur in Wieringerwerf. Voor de openingstijden en meer informatie: www.decultuurschuur.nl.

Toon meer

Jamie Verboon

Mijn naam is Jamie Verboon (20) studente aan het Mediacollege in Amsterdam. Tijdens mijn stage bij Regio Noordkop richt ik mij vooral op redactiewerk en radio. Ik ben bereikbaar via jamie@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button