Hollands KroonPolitiek

GroenLinks en PvdA Hollands kroon stellen vragen over dierenopvang

Advertentie:

Hollands Kroon – De fracties van GroenLinks en PvdA hebben het college B&W via politieke vragen verzocht duidelijkheid te bieden over de invulling van de dierenopvang vanaf 2022. De partijen maken zich al langer zorgen over de realisatie van een nieuw regionaal opvangcentrum nu de Alkmaarse dierenopvang is gesloten en het asiel in Tuitjenhorn ook per 1 januari zal verdwijnen.

De aanleiding voor de aanvullende vragen door GroenLinks en de PvdA is een rechtszaak die een week geleden door de Dierenbescherming is aangespannen. De gemeenten in de kop van Noord-Holland gaan in zee met het particuliere bedrijf Dierenzorg Zaanstad, tot onvrede van Dierenbescherming. Volgens hen is de aanbesteding niet juist verlopen. GroenLinks en PvdA Hollands Kroon vragen zich nu af op welke manier het bedrijf uit Zaandam invulling gaat geven aan de opvang van dieren uit de Noordkop, ook gezien de afstand die de dierenambulance zou moeten afleggen.

De eerste vraag aan het college B&W is dan ook of de dierenambulance deel uitmaakt van de aanbesteding. Verder willen de partijen weten of de zwerfdieren uit Hollands Kroon straks ook daadwerkelijk in Zaandam gaan worden opgevangen of dat er ergens dichterbij een opvanglocatie komt. Als laatste wordt het college gevraagd of er onderzoek is gedaan naar een samenwerking met dierenopvang ’t Schuthok in Den Helder.

De twee fracties verzoeken het college om de vragen vóór de raadsvergadering van 16 december te beantwoorden.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button