Zeemacht

Record en medailles voor parazwemmers MSV Zeemacht

Advertentie:

Den Helder – Onder strenge coronamaatregelen vond dit weekend de Nederlands Kampioenschappen korte baan plaats in het Hofbad van Den Haag. Emma Riemers en de parazwemmers Amber van der Kruk en Christoph Smit van MSV Zeemacht stonden hoog genoeg op de nationale ranglijst om aan de start te mogen staan.

De twintigjarige Amber kende een zeer succesvol NK, met goud op de 50 en 100 meter rugslag en 200 meter vrije slag, zilver op de 200 meter wisselslag en brons op de 100 meter wisselslag. Ook zwom Amber vier persoonlijke records, waaronder een Nederlands Record op de 200 meter vrije slag.

De dertienjarige Christoph maakte indruk bij zijn debuut bij de senioren door meteen het zilver te behalen op de 100 meter vlinderslag, het zilver op de 50 meter vlinderslag en brons op de 50 meter rugslag. Ook zwom hij vier persoonlijk records. De zestienjarige Emma Riemers, nog herstellende van een zware verkoudheid, eindigde als negentiende op de 100 meter vrije slag.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button