Sport

Stayeren leerzaam en smaakt naar meer voor Glenn van Nierop

Advertentie:

Wieringerwaard/Hippolytushoef – Het debuut in stayerswedstrijden was leerzaam voor tweevoudig Tour de Lasalle winnaar Glenn van Nierop. Hij eindigde op de zesde plaats. De wedstrijden gingen over tweemaal 100 ronden (25 kilometer) met zeven deelnemende koppels.

“Het was een zware ontgroening. Er is nog wel werk aan de winkel, maar ook wij moeten nog ingespeeld raken”, zei een moegestreden Glenn van Nierop na afloop. “We hebben naar elkaar uitgesproken graag verder te gaan”, doelend op zijn eerste wedstrijd met de Duitse gangmaker Ralph Schumacher. Als debutant kwam Glenn keurig tot een gemiddelde snelheid van boven de 60 kilometer per uur. Tactisch maakten ze kleine foutjes in de eerste manche.

De wedstrijd werd gewonnen door de regerend Europees en Nederlands kampioen Reinier Honig met zijn vaste gangmaker Jos Pronk. De organisatie is bezig om begin januari de volgende wedstrijden te organiseren in Sportpaleis Alkmaar. Rekening houdend met de Coronamaatregelen is het Nederlands kampioenschap voorlopig gepland op vrijdagavond 14 januari. Glenn van Nierop heeft zeker kans zich in de finale te rijden.

Marit beste dame
In de pauze tussen de twee stayersmanches was een nieuw nummer georganiseerd. Dit ging over 160 ronden (40 kilometer). De maximaal toegestane vierentwintig deelnemers kwamen aan de start. De eerste 100 ronden geneutraliseerd achter de derny en daarna 60 ronden koers. “Koersend naar de klote” kopte de Alkmaarse Courant. En zo was het. De 60 ronden koers werd in hoog tempo afgelegd en was er volop strijd. De coureurs gingen tot het uiterste van hun kunnen. Winnaar was wegproffesional Cees Bol en daarna zesdaagse coureur Yoeri Havik. Dame Marit Raaijmakers uit Hippolytushoef liet zich van haar beste kant zien door overall als vijfde te eindigen en eerst aankomende dame was.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button