Hollands KroonPolitiek

Enno Bijlstra (VVD) legt raadslidmaatschap neer wegens ziekte

Advertentie:

Hollands Kroon – Oud-wethouder Enno Bijlstra stopt als raadslid voor de gemeente Hollands Kroon. Bij de VVD’er uit Winkel is recent kanker geconstateerd. Hij gaat een behandeltraject in en verwacht daar al zijn energie voor nodig te hebben.

Bijlstra is ruim veertig jaar geleden voor het eerst actief geworden binnen de politiek in de Kop van Noord-Holland. In het verleden is hij wethouder geweest in Schagen en later ook in de voormalige gemeente Niedorp en in Hollands Kroon. Sinds 2018 is hij raadslid in Hollands Kroon. Hij zette zich altijd in voor de VVD. Vorig jaar vertelde Bijlstra in een interview met Regio Noordkop uitgebreid over zijn politieke carrière en zijn betrokkenheid bij het Noord-Hollands Ouderenorkest.

Nu legt Bijlstra zijn functie als raadslid neer: “Tijdens vergadering van 15 december 2022 neem ik afscheid als lid van de gemeenteraad van Hollands Kroon, om zo energie vrij te maken voor behandelingen die noodzakelijk zijn om bij mij geconstateerde ziekte te behandelen”, zo schrijft hij aan zijn collega-raadsleden. “Ik wens u als raad alle wijsheid en succes toe om het voor onze inwoners nog aantrekkelijker te maken om in Hollands Kroon te wonen.” Bijlstra geeft aan al veel warme reacties te hebben ontvangen vanuit het college, de raad en het ambtelijk apparaat: “De sfeer in onze gemeenteraad is altijd goed geweest. Ik heb het ook altijd met heel veel plezier gedaan.” Mirko Hruska is waarschijnlijk de opvolger van Bijlstra in de raad.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos was in het verleden werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. In 2023 maakte hij de overstap naar Binnenlands Bestuur. Tegenwoordig is hij op vrijwillige basis een van de presentatoren van De Week op Zaterdag, op de radiozender van Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button