112

Medaille voor KNRM redders

Advertentie:

Den Helder – Opstapper Sander Michalewski en plaatsvervangend schippers Kenny Heidman en Jordy van Loon, van de Helderse KNRM reddingboot Joke Dijkstra, hebben deze week een medaille gekregen voor hun jarenlange vrijwillige en onbetaalde inzet.

De vrijwilligers van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij staan 24/7 paraat om binnen 15 minuten na alarmering door de Kustwacht, bij storm, nacht en ontij, met spoed uit te varen voor personen in nood op de Noordzee of de Waddenzee. Kenny, Sander en Jordy zijn ingezet voor onder anderen drenkelingen, gestrande viskotters, brandende jachten, afgedreven surfers, medische evacuaties, ambulance vervoer van Texel, neergestorte sportvliegtuigen + helikopter en het bergen van stoffelijke overschotten.

Kenny is 10 jaar vrijwilliger en is 149 keer met spoed uitgevaren, waarbij 279 personen en 3 dieren veilig naar de haven zijn gebracht.
Jordy is 20 jaar vrijwilliger en is 380 keer met spoed uitgevaren, waarbij 996 personen en 16 dieren veilig naar de haven zijn gebracht.
Sander is ook 20 jaar vrijwilliger en is hierbij 414 keer ingezet waarbij 957 personen en 18 dieren veilig naar de haven zijn gebracht. Sander stopt hierbij als bemanningslid en is inmiddels toegetreden bij de Plaatselijke Commissie van het station.

Belangstelling om ook redder te worden? Klik hier

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button