Overige

Kleindierententoonstelling in de Niedorphal

Winkel – Voor de liefhebbers komt er weer een kleindierententoonstelling met konijnen, cavia’s en sierduiven. Op zaterdag 10 december vanaf 09:00 uur is de Niedorphal geopend. Vanaf de opening zijn de keuringen van de kleindieren en om 16:00 uur worden de uitslagen van de keuringen bekendgemaakt. Om 17:00 uur is de sluiting.

De organisatie is in handen van Kleindiersportvereniging Winkel & Omstreken. De vereniging is blij dat deze tentoonstelling en keuringen mogelijk zijn nadat een aantal jaren uitbraken van de gevreesde pluimveeziekte vogelgriep dit hebben verhinderd.

Voor de liefhebbers en fokkers van deze kleindieren een goede gelegenheid om weer eens met de mooie rasdieren de uitdaging aan te gaan om te vergelijken met de dieren van hun collega-fokkers. Erkende specialisten op het gebied van de verschillende rassen zullen de dieren grondig onderzoeken of ze voldoen aan de gewenste raskenmerken en dan de dieren classificeren en bij gebleken kwaliteit voordragen voor de prijzen en voor de besten het kampioenschap.

Toon meer

Uwe Smit

Uwe is als vrijwilliger actief voor de omroep. Hij is twee keer per week werkzaam als bureauredacteur ter ondersteuning van de redactie. Contact met Uwe? Mail naar uwe@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button