Den Helder

Plan voor 36 luxe recreatiewoningen op Camping De Donkere Duinen vrij voor inspraak

Advertentie:

Den Helder – Het terrein van camping De Donkere Duinen is in 2019 verkocht aan een projectontwikkelaar die plannen heeft voor de ontwikkeling van 36 ‘luxe recreatiewoningen’. Een bestemmingsplanwijziging is noodzakelijk om dit te realiseren. Onderdeel daarvan is dat de gemeente het ontwerpbestemmingsplan ‘Donkere Duinen Jan Verfailleweg 2023’ en het bijbehorende ontwerp beeldkwaliteitsplan vrijgeeft voor inspraak.

De bestaande camping was gericht op kamperen, aangevuld met een klein aantal verhuurobjecten. De nieuwe eigenaar beoogt een transformatie van de camping met circa 220 plekken naar een hoogwaardig recreatiepark met daarop 36 luxe vakantievilla’s. De gemeente is van plan onder voorwaarden medewerking te verlenen aan deze ontwikkeling. De voorwaarden gaan vooral over de verbinding van het woongebied van Den Helder met het duingebied.

In overeenstemming met de gemeentelijke inspraakverordening wordt het bestemmingsplan vrijgegeven voor inspraak. Volgens de Wet ruimtelijke ordening kunnen door een ieder zienswijzen omtrent een bestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren worden gebracht. Deze inspraakprocedure start binnenkort en de ingekomen inspraakreacties op het plan worden beantwoord.

Toon meer

Lianne Snel

Lianne Snel is sinds maart 2023 werkzaam als onderzoeks- en politiek journalist voor zowel Regio Noordkop als Noordkop Centraal. Zij is bereikbaar via lianne@regionoordkop.nl.

2 reacties

  1. Ben heel benieuwd. Als het allemaal net zo snel gaat als met de voormalige boswachters woning dan kan het nog wel even duren….

  2. Welke geldwolven hebben het bedacht om de stad te verbinden met de zee en nu weer een verbinding van de stad met de duinen. Echt onzinnig of liever waanzinnig. Dan luxe recreatiewoningen, het woord luxe haat ik al heel lang! Tot overmaat van ramp stelt de gemeente dat, de ingekomen inspraakreacties op het plan worden beantwoord. De gemeente zegt eigenlijk: wij geven een uiteraard ons welgevallig antwoord en uw inspraak is verder nutteloos.

Wellicht ook interessant

Back to top button