Den HelderZakelijk

100% Groene stroom voor Port of Den Helder

Advertentie:

Den Helder – Port of Den Helder is per 1 januari 2020 volledig overgeschakeld op het gebruik van groene stroom. Dat is een belangrijke eerste stap in de verduurzamingsstrategie van de haven. Naast vergroening van het energiegebruik zijn ook terugdringen van emissies en bevorderen van circulariteit belangrijke pijlers van deze verduurzamingsstrategie.

De groene stroom wordt ingekocht van energieleverancier Engie. Engie is een belangrijke partner van de haven in het realiseren van duurzame oplossingen. Zo is Engie ook betrokken bij de realisatie van een waterstof tankstation in de haven, voor zowel scheepvaart als wegverkeer.

De groene stroom die de haven vanaf dit jaar inkoopt wordt gebruikt voor de walstroomkasten, de openbare verlichting in de haven, de bediening van de kunstwerken (bruggen en sluizen), alsmede de pompinstallaties voor drinkwater op de kades.

Toon meer

Ronald Boutkan

Ronald Boutkan is werkzaam als hoofdredacteur / algemeen directeur van Regio Noordkop. Ook presenteert hij Ron & Geer, Hollands Glorie en werkt hij mee aan De Week op Zaterdag, allen radioprogramma's van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button