Hollands Kroon

Hollands Kroon koopt panden Wieringerwerf aan

Hollands Kroon – De metamorfose van het winkelgebied aan de Terpstraat in Wieringerwerf krijgt steeds meer vorm. Het plein wordt vernieuwd, er komt een aantrekkelijk wandelgebied voor de winkels, parkeerruimte en meer groen.

Uit bespreking van de plannen met de bewoners en winkeliers voor het winkelgebied aan de Terpstraat kwam de wens om de bevoorrading van de winkels aan de achterkant van de winkels mogelijk te maken. Daarvoor moet de gemeente het pand van de Lidl aankopen. De gesprekken daarover zijn nu positief afgerond. De gemeenteraad ontvangt het voorstel om tot aankoop over te gaan. Het besluit op dit voorstel wordt in de tweede helft van januari 2020 verwacht.

Ambulancepost
De ontwikkeling van het gebouw voor de hulpdiensten en de gemeentewerf aan de Medemblikkerweg gaat snel. In dit gebouw worden de brandweer, politie, Ambulancezorg en de gemeentewerf ondergebracht. De bestaande gebouwen in Wieringerwerf komen rondom de zomer van 2020 vrij. Hollands Kroon heeft onderhandelingen gevoerd met de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord over de aankoop van de ambulancepost aan de Dr. Tamsmalaan in Wieringerwerf. Deze zijn afgerond. Ook voor de aankoop van dit perceel ontvangt de gemeenteraad voor de vergadering van januari een voorstel tot aankoop.

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Julianadorp en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button