Cultuur/Natuur

Landschap Noord-Holland zoekt groene trainees

Landschap Noord-Holland wil meer jongeren betrekken bij de bescherming en ontwikkeling van de natuur. Daarom is er plek voor tien jonge mensen, die samen natuurwerk op de kaart zetten bij jongeren. Landschap Noord-Holland wil graag leren van de frisse blik van jongeren.

Tijdens het Traineeship krijgen jongeren tussen de 16 en 30 jaar de ruimte om zich te ontplooien, een netwerk op te bouwen en bij te dragen aan een betere wereld. Na afronding van het project ontvangen de deelnemers een certificaat en een aanbevelingsbrief. Maar het is een wisselwerking, Landschap Noord-Holland wil ook graag leren van de frisse blik van de jongeren.

Op 1 februari start het Groene Traineeship. De jongeren gaan een dag in de week heel concreet aan de slag en eindigen met een concreet resultaat: bijvoorbeeld een opgeknapt natuurgebied, een campagne om plasticgebruik te verminderen of een plan om op festivals te vertellen hoe belangrijk, divers en leuk werken in de natuur is. Zo dragen ze op een unieke manier bij aan een beter milieu en mooiere natuur. Het project heeft een maximaal aantal deelnemers. Geïnteresseerd? Kijk dan op www.landschapnoordholland.nl/trainees voor meer informatie.

Dit Groene Traineeship is een project van zeven groene organisaties: Staatsbosbeheer, IVN Natuureducatie, LandschappenNL, Natuurmonumenten, VBNE, Milieudefensie en SoortenNL. Neem voor nadere informatie contact op met Mariska van der Leij: m.vanderleij@landschapnoordholland.nl, 06-16689367.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button