Hollands KroonSport

Martien Jimmink uit Dakar Rally na val (update)

Advertentie:

Kolhorn – Martien Jimmink (59) ligt uit de Dakar Rally. De man uit Kolhorn die in 2018 de oudste Nederlandse deelnemer ooit werd, is onderuit gegaan en vervolgens uit de race gehaald.

De organisatie meldt dat Jimmink tijdens de derde etappe is gevallen en door het medische team uit de rally is genomen. Het is nog onduidelijk hoe het met hem gaat. Op zijn eigen twitteraccount is te lezen dat hij op weg is naar het ziekenhuis.

Bron: Mediapartner NH Nieuws

Update
Martien Jimmink heeft de Dakar Rally 2020 per medische helikopter moeten verlaten. Die bracht de loonwerker uit Kolhorn naar het academisch ziekenhuis in Tabuk waar de eerste diagnose was dat Jimmink een scheurtje in een ruggenwervel heeft. De oorzaak van de val was dat hij plots moest remmen. “Ik denk dat ik te hard heb geremd met de voorrem terwijl ik de achterrem had moeten hebben”, vertelde Jimmink. Hij vloog over het stuur van de motor heen, die vervolgens bovenop hem terecht kwam. Hij bleef een paar minuten liggen omdat hij geen gevoel in zijn benen had. Toen dat langzaamaan terugkwam, kon Jimmink op handen en knieën gaan zitten. Zo bleef hij acht minuten zitten. Hij probeerde op te staan, maar dat lukte niet.

“Het is zo jammer”, aldus Jimmink. “Het ging hartstikke lekker. Het was ook een heel mooie etappe. Het is hier nog mooier dan in Zuid-Amerika. Ik had graag nog minstens een paar dagen gereden.”

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button