Cultuur/NatuurHollands Kroon

Multimediapresentatie in Wieringerwerf

Advertentie:

Wieringerwerf- Jolanda Linschooten vertelt tijdens de multimediapresentatie ‘Geheimen van de Poolnacht’ op vrijdag 31 januari in de Cultuurschuur te Wieringerwerf op meeslepende wijze over het noorderlicht en de rendier Sami. Film en foto’s komen tot leven op het vijf meter brede scherm.

Duisternis overleven betekent licht zoeken. Dit was wat beroepsavonturier Jolanda Linschooten ontdekte tijdens haar avontuurlijke zoektocht naar de oorsprong van het mysterieuze noorderlicht. Op aanwijzing van een excentrieke professor trekt zij in haar eentje op ski’s over de diepgevroren Noorse Finnmark en kampeert bij rendier Sami. Op meeslepende wijze vertelt zij over licht, land én mensen, die haar laten delen in de geheimen van de poolnacht.

“Leef intens. Voor honderd procent. Met ogen wijd open. Er is veel mis met onze aardbol, maar nog veel meer is ongelofelijk bijzonder, dichtbij, hartverwarmend mooi. Als we dat leren zien, ons tempo bewust vertragen, ons willen verdiepen en ons durven verwonderen, zijn we dan misschien ook meer bereid onze kleine blauwe planeet te beschermen?”

Reportages
Linschooten is behalve avonturier en auteur ook filmmaker en fotograaf. Zij maakte reportages voor National Geographic Magazine, Traveler en Op Pad. ‘Geheimen van de Poolnacht’ is in 2019 in zes Nederlandse theaters vertoond en was elke keer uitverkocht.

Aanvang 19.30 uur, einde rond 21.30 uur. Een kaartje kost €15,- bij vooraf reserveren en €17,50 op de avond zelf. Inclusief bij de prijs zijn een drankje vooraf en tijdens de pauze. Kaartreservering via JolandaLinschooten.nl.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button