Hollands Kroon

Eerste palen voor zorgcentrum in de grond

Advertentie:

Hippolytushoef – De firma Kuipers uit Lemmer heeft de eerste palen voor het nieuwe verzorgingstehuis aan de Parklaan de grond in geboord.

Doordat de omwonenden dicht op de bebouwing zitten wordt er niet geheid. Eerst wordt naar de juiste diepte geboord, dan wordt de wapening aangebracht en vervolgens gaat er betonspecie in. Totaal komen er 400 palen van 11 meter lengte. Over anderhalf jaar staan er twee nieuwe gebouwen met elk 32 tweekamerappartementen. Deze voorziening is volgens de voorzitter van de raad van bestuur Hans Groenendijk goed voor de komende 30 jaar.

Het zorgcentrum (nog zonder naam) moet in de zomer van 2022 klaar zijn. Dan moeten de bewoners, die nu tijdelijk in Wieringerwaard verblijven, weer terug verhuizen naar hun nieuwe onderkomen.

Geen feest
Door de coronaregels was er geen feestelijk gebeuren bij de eerste paal. Woonzorggroep samen heeft een video opgenomen waarin wethouder Mary van Gent en voorzitter Hans Groenendijk een woordje doen.

De bewoners die tijdelijk in Molenweid wonen vierden dit heugelijke moment met een heerlijk taartje.

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button