Niek Schaap komende weken actief in Zweedse Liga

Örnskölsvik – Niek Schaap, de Julianadorper ijsspeedwaycoureur, is de komende weken actief in Zweden. Donderdag reed hij zijn eerste wedstrijd in de Zweedse Liga. Van de vier uitkomende clubs kwam het team van Niek, Bockarna, niet verder dan een vierde plaats in de einduitslag.

“Ik had vanwege het slechte ijs problemen met de vering. Tussen de heats heb ik de vering nog gewisseld en toen ging het beter”, aldus Niek vanuit Zweden. “Het ijs was keihard en na de eerste heats waren brokken ijs uit de baan gereden en waren er sporen van wel 15 centimeter diep. Het was stuiteren. Ik ben blij dat ik niet gelanceerd werd en onderuit ging.”

De heattijden liepen van 56,1 seconden geleidelijk op naar 77,5 seconden in de laatste heats. In de confrontatie met landgenoot en reeds WK geplaatste Jasper Iwema uitkomend voor MC Strömaunda kon Niek deze verslaan.

Zaterdag is de volgende wedstrijd in de Zweedse Liga, die vindt plaats in Strömsund. De week daarop is de kwalificatie voor het WK in Örnskölsvik en hoopt Niek mede-finalist te zijn bij het WK in Heerenveen, in het weekend 2 en 3 april.

Mobiele versie afsluiten