Kop van Noord-HollandZakelijk

LTO Noord vindt ban op vleesreclame smakeloos

Regio – De ban op abrireclame in Noord-Holland voor specifiek vlees valt niet in de smaak bij LTO Noord.

Volgens voorzitter Dirk Bruins van de agrarische belangenorganisatie gaat de provincie Noord-Holland met dit besluit voorbij aan de duurzame en gezonde kanten van het natuurlijke product.

De provincie Noord-Holland gaf deze week aan om geen reclames voor vlees, vis en fossiele brandstoffen meer toe te staan op ruim vijfhonderd bushaltes. Dat is de consequentie van een motie van PvdA en GroenLinks die eind december werd aangenomen in de Provinciale Staten.

Vlees is gezond en zeker wel duurzaam
Dirk Bruins, voorzitter van LTO Noord, vindt het besluit niet goed afgewogen. “Natuurlijk, over smaak en over de hoeveelheid vlees kun je twisten; te veel vlees eten is niet goed en ook niet nodig. Maar vlees bevat heel veel goede en hoogwaardige voedingsstoffen, waar mensen baat bij hebben. Niet voor niets adviseren veel diëtisten en artsen om in de voedingsmix ook vlees te eten.

Daarnaast wordt veel vlees op duurzame wijze geproduceerd.” Bruins wijst erop dat niet alle grond geschikt is om gewassen op te telen voor menselijke consumptie. “Dieren kunnen daar wel grazen. Daarnaast zijn er heel veel restproducten die mensen niet willen of kunnen eten, maar heel geschikt en smakelijk zijn voor dieren. Veehouders in Nederland zetten volop in om zo verspilling tegen te gaan en kringlopen te sluiten. Dan is het wel erg eenzijdig en raar om geen reclame meer te mogen maken voor dit eerlijke natuurproduct.”

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button