112

Drugslab ontmanteld in Anna Paulowna

Adverentie

Anna Paulowna – De politie heeft afgelopen dinsdag (4 februari) in Anna Paulowna een drugslaboratorium ontmanteld met daarin 500 liter amfetamine-olie. Er zijn meerdere waardevolle goederen in beslag genomen, zoals een Ford Mustang Shelby, een jeep en twee jetski’s.

Op basis van informatie over druggerelateerde activiteiten heeft de recherche een onderzoek gestart. Dit leidde tot een doorzoeking in Anna Paulowna. Er waren bij de controles meerdere partners betrokken, zoals Openbaar Ministerie, DOUANE, Defensie, en de betrokken gemeente.

In Anna Paulowna kreeg de politie via meldingen en eigen waarnemingen het vermoeden dat er synthetische drugs geproduceerd zou worden. Bij de controle werd het drugslaboratorium ontdekt. De inbeslaggenomen amfetamine-olie heeft een groothandelswaarde van ruim een half miljoen. Er werden geen personen aangetroffen.

FIT
De recherche werkt in dit onderzoek samen met het FIT (Financial Intelligence team). Het FIT is een samenwerking tussen het Openbaar Ministerie, FIOD, Belastingdienst, gemeenten in de regio Noord-Holland en de Politie Noord-Holland, in RIEC verband. Het FIT heeft tot doel vooral exclusieve goederen, zoals dure auto’s, sieraden, en andere kostbare goederen te onderzoeken op illegale afkomst en oneigenlijk bezit. Dit gebeurt op basis van meldingen en informatie van verschillende overheidsinstanties te bundelen.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button