Cultuur/NatuurHollands Kroon

Firma Stoop start met verwijderen populieren langs Wieringerrandweg

Hollands Kroon – Wanneer de weersomstandigheden het toelaten, start de Firma Stoop uit Waarland op maandag 10 februari met het verwijderen van ongeveer 130 populieren langs de Wieringerrandweg.

Het onderzoek heeft aangetoond dat de bomen het einde van hun levensduur hebben bereikt en mede daardoor voor onveilige situaties zorgen. Meermaals zijn er takken uit de populieren gebroken en bij enkele stormen zijn diverse bomen omgewaaid. Op basis van het onderzoek is besloten de bomen te verwijderen. De werkzaamheden zullen ongeveer een week in beslag nemen. Gedurende deze periode is de weg afgesloten voor doorgaand verkeer.

Tegen de kap van de populieren is bezwaar gemaakt, in overleg tussen de gemeenten en de bezwaarmakers is besloten om ongeveer dertig gezonde populieren te sparen. In de toekomst zal moeten blijken of deze bomen de veiligheid niet in gevaar brengen.

Ecologisch onderzoek
In enkele bomen zijn holtes aangetroffen die mogelijk worden gebruikt door vleermuizen. Voordat de werkzaamheden beginnen, bekijkt een ecoloog of deze holtes worden bewoond. Mocht dat zo zijn, dan zal de desbetreffende boom worden gespaard.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button