Den Helder

Julianadorpers zijn trots op hun dorp

Adverentie

Julianadorp – Bij de laatste bijeenkomst van het wijkplatform Julianadorp gaf Ingmar Zwier, ambtenaar Stadsontwikkeling en beheer van de gemeente Den Helder een presentatie van de omgevingsvisie Julianadorp. Aan de orde kwamen. Van participatie naar visie. Door middel van gesprekken aan de keukentafel, met groepen en een week lang op straat waren spannend. Maar vooral positief en informatief. De indruk is dat de dorpers trots zijn op hun dorp en er met plezier wonen.

De opgaven zijn omgaan met de klimaatverandering, energietransitie, bereikbaarheid, leefbaar landschap, dorpshart verder versterken, buurten toekomstbestendig maken en houden, duurzame ontwikkeling van toerisme recreatie bevorderen, de Koegraspolder klaar maken voor de toekomst. Van visie naar uitvoering moet worden gerealiseerd door de oplevering van het stedenbouwkundig plan, opstellen uitvoeringsplan dit najaar, gebiedsgerichte aanpak buurten, woningbouw en transitie naar duurzame energie.

Er is al door de gemeenteraad geld vrijgemaakt voor realiseren van de plannen van het initiatief Loopuytpark en ONSdorp. De presentatie is te zien op via deze link

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button