Uitgaan

Reddingsmuseum op zoek naar nieuwe lifeguards

Den Helder – Het reddingsmuseum haakt met het thema “Lifeguards” tijdens de voorjaarsvakantie in op de selectiedagen voor nieuwe lifeguards die worden georganiseerd door de KNRM. Het museum wil, omdat Reddingbrigade Nederland ook met lifeguards werkt, met diverse activiteiten een korte introductie geven op alle werkzaamheden van een Lifeguard en wat je nodig hebt om het te worden.

Het op Willemsoord te vinden museum organiseert op woensdag 19 februari en op zaterdag 22 februari een heus Lifeguard parcours, waarbij de jonge deelnemers allerlei obstakels overwinnen om de redding van een hondje uit te voeren. De deelnemer die het parcours het snelst aflegt, wordt uitgeroepen tot snelste lifeguard van de dag. Naast deze activiteit kunnen bezoekers ontdekken wat voor soort redder zij zijn aan de hand van een quiz. De quiz leidt de speler door het museum aan de hand van verschillende vragen. Tijdens de vakantie is de quiz aan te vragen bij de balie van het museum en is, net als het lifeguards parcours, een gratis activiteit.

Het museum vertelt het verhaal over de geschiedenis van het Nederlandse reddingswezen op zee. Er is van alles te vinden wat met water en overleven te maken heeft. Het is vernoemd naar Dorus Rijkers (1847-1928), één van de bekendste Nederlandse redders. Daarnaast is in het museum ook een soortgelijke boot te zien waarmee hij reddingsacties uitvoerde.

Toon meer

Dirk Kalverboer

Dirk Kalverboer is stagiaire bij Regio Noordkop. Hij woont op Texel en maakt elke dag met groot enthousiasme de oversteek naar het vaste land. Dirk richt zich tijdens zijn stage op redactiewerk, filmen en editen. Dirk is bereikbaar via dirk@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button