Den HelderJeugd

Voorleeswedstrijd in School 7

Den Helder – Kopgroep Bibliotheken organiseert maandag 10 februari de Helderse voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd. De deelnemers van de voorronde bestaan uit leerlingen die winnaar waren van de voorleeswedstrijd op verschillende basisscholen, ze lezen dan voor uit een zelf gekozen boek.

Negen Helderse basisscholen zijn in de race: de Comenius, Fontein, Koningin Julianaschool, de Dijk, Vlieberg, Hofstee, Rank, Vloedlijn en ‘t Tuseland. Degene die het best voorleest wordt bepaald door een deskundige jury, die bestaat uit Leontine Reitsma, Marijke van der Jagt en burgemeester Jeroen Nobel.

De wedstrijd start om 16.00 uur in School 7, aan de Keizersgracht 94. De presentatie wordt verzorgd door Bert Schuiling. De schoolkampioen die bij deze voorronde als winnaar uit de strijd komt mag op 14 maart meedoen met de regionale voorronde in Tuitjenhorn. De Voorleeswedstrijd is een campagne van Stichting Lezen, die samen met de bibliotheken wordt uitgevoerd. De organisaties die hier betrokken bij zijn, willen aan een breed publiek laten zien dat voorlezen niet alleen belangrijk is, maar vooral erg leuk is.

Toon meer

Dirk Kalverboer

Dirk Kalverboer is stagiaire bij Regio Noordkop. Hij woont op Texel en maakt elke dag met groot enthousiasme de oversteek naar het vaste land. Dirk richt zich tijdens zijn stage op redactiewerk, filmen en editen. Dirk is bereikbaar via dirk@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button