Cultuur/NatuurDen Helder

Warme truiendag bij de Helderse Vallei

Adverentie

Den Helder – Klimaatverbond Nederland riep iedereen op vrijdag de kachel een graadje lager te zetten en een lekkere warme trui aan te doen. Dit alles om klimaatverandering tegen te gaan. De Helderse Vallei deed graag mee aan deze oproep, maar door het lekkere zonnetje dat door de ramen scheen was een warme trui toch al snel te warm. Dit mocht de pret niet drukken, want een groep gezellige mensen zaten warme truien en sjaals te breien.

Samen breien tijdens de warme truiendag van het Klimaatverbond Nederland (DHfoto)

Aan de koffietafel in het bezoekerscentrum zaten deelnemers van het Odensehuis en cliënten van Esdégé Reigersdaal samen te breien en ook de bezoekers werden uitgenodigd mee te doen. Breinaalden, haaknaalden en bollen wol lagen klaar. De sfeer was meer dan gezellig, er werd veel gekletst en warempel, er werd een samenzang ingezet. De gemaakte warme kleding wordt gedoneerd aan de weggeefwinkel Overvloed.

Spinnen
Ook de dames die met spinnewielen schapenwol omtoveren in breiwol waren aanwezig. Er was wol uit verschillende landen, die een van de dames op haar vakanties had vergaard. Maar ook de wol van de Helderse Vallei schapen werd gebruikt om mooie bollen breiwol te maken. “Het is een hobby die heerlijk rustgevend is, ik heb een inklapbaar spinnewiel dat ik zelfs meeneem op vakantie. Geen stroom nodig!”, aldus één van de dames die al veertig jaar het wiel bedient.

De dames van het spinnewiel (DHfoto)
Toon meer

DHfoto

DHFoto is een vaste redactiepartner van Regio Noordkop. Het bedrijf is gevestigd in Den Helder en bereikbaar via 06 - 52 42 12 11

Wellicht ook interessant

Back to top button