Den HelderHollands KroonJeugd

De voorleeskampioenen zijn bekend!

Advertentie:

Den Helder – Tijdens de finale van de lokale voorrondes van de Nationale Voorleeswedstrijd, maandag in School 7, zijn drie winnaars uit de bus gekomen: Anne, Olivia en Natalie.

Kinderen van zes basisscholen namen het maandagmiddag 7 februari tegen elkaar op in School 7. Eerder werden al zes voorrondes gehouden in Tuitjenhorn, Texel, Julianadorp, Middenmeer, Anna Paulowna en Den Helder met deelnemers van basisscholen uit de regio. De winnaars van deze voorrondes mochten het tegen elkaar opnemen tijdens de finale in School 7.

De voorleeswedstrijd werd gepresenteerd door Bert Schuiling. Een deskundige jury, bestaande uit Anita Ruder en Ieke van Duin, had vervolgens de lastige taak om de voorleesprestaties van de deelnemers te beoordelen. Uiteindelijk wisten de drie winnaressen de jury te overtuigen van hun voorleeskunsten.

Drie winnaars
Anne Spaanse (12 jaar) van de Sint Antoniusschool uit Nieuwe Niedorp las voor uit “De Tasjesdief”, Olivia van Berkum (10 jaar) van basisschool Comenius uit Den Helder las voor uit “De Waanzinnige Boomhut met 104 Verdiepingen” en Natalie Zijlstra (11 jaar) van basisschool De Sluis uit Anna Paulowna overtuigde de jury met het voorlezen uit “Dagboek van een Muts”.

Wegens de coronamaatregelen ziet het verloop van de Nationale Voorleeswedstrijd er dit jaar iets anders uit. Hierna volgt een digitale ronde, waarin de winnaars van alle lokale voorrondes gevraagd wordt een filmpje op te nemen van hun voorleeskunsten. Een vakjury kiest uit alle inzendingen vervolgens de provinciale kampioenen.

De Nationale Voorleeswedstrijd is een campagne van Stichting Lezen, die samen met de bibliotheken wordt uitgevoerd. De betrokken organisaties willen met deze wedstrijd aan een breed publiek laten zien dat voorlezen niet alleen belangrijk, maar vooral ook erg leuk is.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button