112

Man raakt na rijbewijs ook auto kwijt

Julianadorp – De politie zag zondagavond een auto rijden over het Loopuytpark in Julianadorp. Bij controle bleek het voertuig geen verzekering of APK te hebben. “Toen wij de bestuurder hierover wilden aanspreken, ging deze er met hoge snelheid vandoor.”

De man reed snel Middelzand in, sprong uit de auto en rende weg. “Helaas voor hem trof hij een van onze snelste collega’s die, ondanks een grote hoeveelheid aan bagage die wij bij ons hebben, hem vrij snel kon achterhalen.”

Het rijbewijs van de 49-jarige inwoner van Valkenswaard bleek al 9 jaar geleden ingevorderd te zijn en ongeldig te zijn verklaard. Hij was de afgelopen jaren – vorig jaar al twee keer – al meerdere keren aangehouden, omdat hij toch reed met een ongeldig verklaard rijbewijs. Ook nu werd hij aangehouden. Het voertuig waar hij in reed – welke op papier niet van hem was – is in beslag genomen en zal ter vernietiging worden aangeboden bij de Officier van Justitie. Hij mag zelf tekst en uitleg geven aan de eigenaar.

De man verklaarde de auto nodig te hebben om naar zijn werk te gaan. Hij kreeg naast een bekeuring voor het rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs er ook twee voor de verzekering en de APK.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button