Kop van Noord-HollandSport

Noordkopgemeenten sluiten zich aan bij Uniek Sporten Uitleen

Noordkop – De gemeenten in de Noordkop sluiten zich aan bij de Uniek Sporten Uitleen. Een aanbieder van sporthulpmiddelen die het mogelijk maakt voor mensen met een lichamelijke beperking om bepaalde sporten te proberen zonder meteen een duur hulpmiddel aan te moeten schaffen.

De samenwerking gaat in vanaf half februari en vanaf dat moment kunnen inwoners van de Noordkop bij de uitleen terecht voor sportrolstoelen, handbikes en andere hulpmiddelen. Sporters kunnen vervolgens een week tot zes maanden proberen en zo ontdekken of de sport iets voor ze is. “Binnen die periode kun je een goed beeld krijgen of die sport bij jou past. Ook of het fysiek bij je past.” vertelt Rina Blondeau, regiocoördinator aangepast sporten bij Team Sportservice in een persbericht. Mensen kunnen meerdere keren proberen, zo kan iedereen ontdekken wat bij hem of haar past.

Het blijft niet bij de uitleen van spullen. Naast hulpmiddelen kunnen inwoners ook bij de uitleenservice terecht voor advies over het gebruik en de sport, ook krijgen sporters hulp bij het passen en afstellen, zodat er geen opstartproblemen zijn. Deze dienst is geheel gratis, omdat de organisatie sporten voor iedereen toegankelijk wil maken.

In de uitleenpool van Uniek Sporten Uitleen zijn vijf hulpmiddelen beschikbaar: de allround sportrolstoel, court sportrolstoel, ligbike, aankoppelbare handbike en running frame. De uitleen is gericht op de leeftijd vanaf ongeveer 16 jaar. Dit heeft te maken met de maatvoeringen van de voorzieningen in het assortiment. Iemand van 12 jaar die relatief lang is, kan ook gebruik maken van deze voorzieningen. De framerunners zijn er wel in kleinere maten.

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button