Den HelderPolitiekVideo

Harmen Krul beëdigd als Kamerlid (video)

Advertentie:

Den Haag – Het Helderse CDA gemeenteraadslid Harmen Krul is dinsdagmiddag beëdigd als Tweede Kamerlid. Krul legde om 15.00 uur na het vragenuurtje de eed af met de woorden “Zo waarlijk helpe mij God almachtig.” Direct daarna stonden er stemmingen op de agenda.

De beëdiging van een nieuw Kamerlid is een kort moment. Namens de commissie geloofsbrieven liet Renske Leijten Kamervoorzitter Vera Bergkamp weten dat er geen bezwaren zijn om Krul aan te stellen als lid van de Tweede Kamer. Vervolgens werd hij naar voren geroepen om de eed af te leggen. Na de beëdiging was het tijd voor felicitaties vanuit de Kamer. De aanwezige Kamerleden lieten langs Krul om hem een hand of drie zoenen te geven. Daarna begon direct het echte werk: Het kersverse Kamerlid mocht plaatsnemen in zijn nieuwe zetel en viel direct in de stemmingen, met enkele tientallen agendapunten waarover beslist moet worden. Hij geeft opgewekt aan het moment als super te hebben ervaren.

Krul is op dit moment zowel beëdigd als Kamerlid en als gemeenteraadslid. Die laatste functie zal hij niet lang meer houden, zo vertelde hij afgelopen zondag tijdens het radioprogramma ‘De Week op Zondag’ bij Regio Noordkop. Hij wil zijn raadswerk netjes afronden en daarom nog een aantal zaken overdragen aan zijn fractiegenoten. Edwin Krijns volgt Krul op als fractievoorzitter. Wie zijn zetel in de raad overneemt is nog niet duidelijk volgens Krul. Jane Lobles is in ieder geval de eerste kandidaat die gevraagd zal worden. Daarna is Joëlle Cueche Hernandez aan de beurt. Krul wordt voor het CDA in Den Haag woordvoerder op het gebied van Infrastructuur en Waterstaat.

Hieronder de beëdiging van Harmen Krul in de Tweede Kamer:

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos was in het verleden werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. In 2023 maakte hij de overstap naar Binnenlands Bestuur. Tegenwoordig is hij op vrijwillige basis een van de presentatoren van De Week op Zaterdag, op de radiozender van Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button