Den Helder

Helderse Islamitische gemeenschap collecteert voor slachtoffers aardbeving Turkije en Syrië

Advertentie:

Den Helder – De Sociaal Culturele Stichting & Moskee Nida ul Islam roept op geld te doneren voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië. Het dodenaantal van de natuurramp is de 5.000 gepasseerd. Duizenden mensen zijn gewond.

“Een kracht van 7.8 op schaal van Richter”, meldt Nida ul Islam op Facebook. “Het zijn schrikbarende getallen. Zeer alarmerende getallen. Want daarachter schuilen échte levens, personen die zoals jij en ik gisteren rond deze tijd net zo goed tegen een mobiel scherm aankeken of veilig achter een laptop zaten. In een klap zijn hun levens verwoest en voor velen zal onze hulp al te laat komen. Maar laten we hen die nog vasthouden aan dat sprankje hoop de hand toereiken. We motiveren je in het delen van foto’s en updates, maar maak ook directe impact die op dit moment verwezenlijkt wordt door onze lokale Islamic Relief teams.”

De veldwerkers van Islamic Relief Teams verlenen hulp in de getroffen gebieden. Dat doen zij door de slachtoffers tijdelijke huisvesting te bieden en hen te voorzien in hun basisbehoeften. Om Islamitic Relief Teams daaarbij te helpen, is een SOS-fonds opgezet. Van het gedoneerde geld kunnen getroffenen worden geholpen aan voedsel, water en onderdak. Doneren voor SOS Turkije kan via Islamic Relief Nederland of via het betaalverzoek van moskee Nida ul Islam.

Aardbeving
Inwoners van Turkije en Syrië werden in de nacht van zondag op maandag opgeschrikt door een heftige aardbeving met een kracht van 7.8 op de schaal van Richter. Het epicentrum van de aardbeving bevond zich in Turkije, vlakbij de Syrische grens. Vijftien minuten na de aardbeving volgde een naschok met een kracht van 6.7. Ook in Cyprus, Israël, Syrië en Libanon was de aardbeving voelbaar. Catherine Smallwood van de Wereldgezondheidsorganisatie sluit niet uit dat het dodenaantal de komende weken oploopt tot 20.000.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Back to top button