Uitgaan

Iers concert in Huisduinen

Adverentie

Huisduinen – In het Huisduiner Kerkje wordt zondagmiddag 5 april, om 15.00 uur, een concert gegeven met Ierse muziek. De formatie The Fiddle Case komt naar Huisduinen.

Tijdens de folk-concerten was het voor de gasten altijd genieten van vakbekwame folk-muzikanten en stevige, in de traditie gewortelde, luistermuziek. Dat is deze keer zeker weer het geval. Om 15.00 uur start het concert met Ierse muziek op harp in het voorprogramma door Mirjam Rietberg. Zij is in Den Helder als vaardige en sympathieke harpdocente verbonden aan Triade, maar ook landelijk gezien een creatieve, vingervlugge en virtuoze harpiste. Mirjam heeft met succes deelgenomen aan een aantal concoursen, prijzen won zij op het Nederlands concours voor jong muziektalent en op het internationaal harpconcours in Hongarije.

The Fiddle Case bestaat uit Eoin O’ Neill, bouzouki, Jon O’Connell, contrabas/ zang, fiddler AdamShapiro en Kieran O’Connell, zang/gitaar/bodhran.
Eoin heeft in 2015 de Mórglór award ontvangen voor zijn verdiensten voor de traditionele muziek in Clare. Het viertal wordt voor concerten op het continent aangevuld met Job Cornelissen op percussie en zang. Job speelt verder in de eigenzinnige Nederlandse folkband Maalstroom en als Job Alone, met eigen werk. The Fiddle Case heeft net haar laatste cd uitgebracht, “Write Me A Letter”.

In Ierland, en zeker aan de Westkust, is de traditionele muziekcultuur springlevend. The Fiddle Case, afkomstig uit het westelijk gelegen County Clare, is daar een aansprekend voorbeeld van. Met respect voor de traditie speelt de band op eigentijdse wijze swingende tunes en sfeervolle songs. Kaartjes € 12,50 in de voorverkoop (via mail) en € 15,- aan de deur. Graag reserveren via loesbakker@gmail.com.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button