GR2022DH

Kieswijzer speciaal voor Julianadorp

Adverentie

Julianadorp – De Belangenvereniging Juliandorp (BVJ) heeft een kieswijzer gemaakt waarin vermeld staat hoe de lokale politieke partijen denken over zaken die belangrijk zijn voor de Dorpers. De partijen zijn onder andere bevraagd over de parkeerproblematiek en verkeersveiligheid, vestiging van een bouwmarkt, het openbaar vervoer en een integrale aanpak van de ‘Bloemkoolwijken’.

Bij voorgaande gemeenteraadsverkiezingen organiseerde de BVJ samen met andere organisaties en de Gemeente Den Helder een politiek café in Julianadorp. Omdat dat dit jaar door de coronamaatregelen niet mogelijk was heeft de BVJ een kiewijzer samengesteld. Deze is te raadplegen via de website van de vereniging. Alleen de PVV en Hart voor Vrijheid hebben geen antwoorden aangeleverd.

Aan alle politieke partijen wordt ook gevraagd welke initiatieven voor Julianadorp zij in de afgelopen Raadsperiode hebben gesteund en welke initiatieven zij willen nemen voor de komende raadsperiode. De BVJ is tevens van plan om de komende periode met de diverse gemeenteraadsfracties in gesprek te gaan om samen te kijken wat er van de in de kieswijzer aangegeven plannen tot dat moment gerealiseerd is en welke zaken in de jaren daarna meer aandacht verdienen.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button