Hollands Kroon

Groot onderhoud aan meerdere wegen in Hollands Kroon

Hollands Kroon – De komende maanden zijn meerdere wegen in Hollands Kroon afgesloten vanwege groot onderhoud. Het gaat om de Langereis, Oudelanderweg, Zuiderweg, Barsingerweg, Klieverweg en Robbenoordweg.

De data van de werkzaamheden zijn onder voorbehoud, door weersomstandigheden of onvoorziene omstandigheden kunnen data wijzigen. Voor alle wegen wordt een omleiding ingesteld. Het project omvat het uitvoeren van asfaltonderhoud aan de volgende wegen:

  • Langereis tussen N239-Winkelerweg. De werkzaamheden bestaan uit het deels vervangen van de asfalttoplaag, in de bermen langs het asfalt worden grasstenen aangebracht. Afgesloten van 20 maart tot en met 3 april 2023
  • Oudelanderweg tussen brug en nummer 45. De werkzaamheden bestaan uit het opnieuw aanbrengen van de weg met een nieuwe fundering. Afgesloten van 8 maart tot en met 7 april 2023.
  • Zuiderweg tussen Walingsweg-Slikkerdijk. De werkzaamheden bestaan uit het vervangen van de asfalttoplaag, in de bermen langs het asfalt worden grasstenen aangebracht.
  • Barsingerweg (westzijde) tussen Kruisweg-Kreil. De werkzaamheden bestaan uit het vervangen van de asfalttoplaag.
  • Klieverweg tussen Wieringerrandweg-nr 18. De werkzaamheden bestaan uit het opnieuw aanbrengen van de weg met een nieuwe fundering, in de bermen langs het asfalt worden grasstenen aangebracht.
  • Robbenoordweg tussen bocht bij A7-Oom Keesweg. De werkzaamheden bestaan uit het vervangen van de asfalttoplaag. Afgesloten van 20 maart tot en met 31 maart 2023

Data werkzaamheden
De inventarisatie werkzaamheden hebben al plaats gevonden of vinden nog plaats. De daadwerkelijke asfaltwerkzaamheden staan op de planning voor de periode 1 april-1 oktober in 2023 (onder voorbehoud).

Tijdens de uitvoering van de asfaltwerkzaamheden kan het voorkomen dat niet iedere woning per motorvoertuig bereikbaar is. Voordat de werkzaamheden starten worden inwoners opnieuw geïnformeerd per brief, de aannemer neemt contact op met de betreffende bedrijven.

Communicatie
De bewoners zullen geïnformeerd en betrokken worden bij de realisatie van het groot onderhoud aan de weg. Inwoners krijgen een brief met aankondiging groot onderhoud aan de weg en voorbereidende werkzaamheden. Verder worden inwoners geïnformeerd  over de aannemer en de planning van de werkzaamheden.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button