Hollands Kroon

Snoeiafval gratis inleveren in Hollands Kroon

Advertentie:

Hollands Kroon – Het voorjaar komt er aan. Dat is voor veel mensen aanleiding om de tuin weer zomerproof te maken. Snoeiafval uit de tuin kan verwerkt worden tot compost en groen gas. Daarom is het belangrijk om dit apart in te leveren. De HVC rijdt 4 en 19 april en 3 en 24 mei weer een aantal speciale snoeiroutes in gemeente Hollands Kroon waarbij snoeiafval bij de inwoners thuis wordt opgehaald. Hiervoor kan via de HVC app of online via de website een afspraak gemaakt worden.

Nadat de afspraak is gemaakt, kunnen inwoners het snoeiafval op de afgesproken dag klaarleggen op de plaats waar normaal de afvalbakken worden neergezet op een ophaaldag. Een voorwaarde is dat het snoeiafval tilbaar en gebundeld wordt aangeboden. Een bos mag maximaal anderhalve meter lang zijn en niet meer dan 25 kilo wegen. Boomstronken en boomstammen kunnen niet aangeboden worden.

Inwoners zijn het hele jaar welkom om hun (grof) tuinafval in te leveren bij het afvalbrengstation. Dat kan bij afvalbrengstation Middenmeer aan de Koggenrandweg 1 of bij afvalbrengstation Hoorn aan De Factorij 29a. Bij afvalbrengstation Hoorn kan het snoeiafval zelfs ’s avonds en op zondag gestort worden bij het onbemande afvalbrengstation.

Toon meer

Uwe Smit

Uwe is als vrijwilliger actief voor de omroep. Hij is twee keer per week werkzaam als bureauredacteur ter ondersteuning van de redactie. Contact met Uwe? Mail naar uwe@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button