Den Helder

‘Speedmobiel’ naar Julianadorp voor bewustwording over drugslabs en ondermijning

Advertentie:

Julianadorp – De politie gaat op donderdagmiddag 14 maart samen met medewerkers van de gemeente Den Helder langs bij winkelcentrum Dorperweerth in Julianadorp met een ‘speedmobiel’; een rijdend drugslab dat speciaal is ontwikkeld om bewustwording te creëren. De bedoeling is om inwoners te laten zien hoe zij een productielocatie van drugs kunnen herkennen en te vertellen wat het gevaar is van deze vorm van ondermijnende criminaliteit.

“Het is belangrijk om een productielocatie van drugs te kunnen herkennen. Dit soort plekken zijn gevaarlijk voor de omgeving. Er komen mensen met verkeerde bedoelingen, er worden stoffen gebruikt die kunnen exploderen en er is een groter gevaar op brand”, aldus de gemeente Den Helder. In de ‘speedmobiel’ zijn verschillende materialen te zien die criminelen gebruiken om drugs te produceren. Medewerkers van de politie en de gemeente geven daar uitleg bij en beantwoorden vragen van inwoners en ondernemers.

De speedmobiel staat vanaf 13.00 uur bij winkelcentrum Dorperweerth in Julianadorp en blijft daar tot circa 16.30 uur. Namens de gemeente zijn ook medewerkers van de afdeling brandpreventie aanwezig. Zij geven ook informatie over meer alledaagse zaken, zoals het ophangen van rookmelders.

Toon meer

Lianne Snel

Lianne Snel studeerde politicologie en American Studies aan de Universiteit van Amsterdam. Zij is sinds maart 2023 werkzaam als onderzoeks- en politiek journalist voor zowel Regio Noordkop als Noordkop Centraal. Zij is bereikbaar via lianne@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button